Laatste Nieuws

Toon alle Artikelen | Ga naar Nieuwsarchief | Terug naar Startpagina

Gehaktballetjes en rode kool
Gehaktballetjes en rode kool
Geschreven op: vrijdag 9 februari 2018
Dit artikel is 164 keer bekeken :: Schooljaar 2017 / 2018

Waarom krijg je sneller bruine gehaktballetjes als je tijdens het braden suiker toevoegt? Dat leerden de deelnemers aan de workshop voeding en welzijn op de Science Innovation Day van 7 februari. Best verrassend dat zoiets ook met science te maken heeft, vonden de leerlingen. Voor vegetariërs een minder geschikt experiment. Volgend jaar met tofu!

 

Bij de workshop mens en milieu ging 't om onderzoek naar het kalkgehalte in grondsoorten. Hierbij werd gebruik gemaakt van rodekoolsap. Bij kalk (basisch) wordt het sap groen, bij zuur kleurt dit rood (daarom doen wij bij de rode kool een zuur appeltje). Toegepast op  de verschillende grondsoorten in Nederland ontdekten de leerlingen dat de ene grondsoort de andere niet is. Het goochelen met de kleurtjes was het leukst.
 

Paulien 

Zoeken