Laatste Nieuws

Toon alle Artikelen | Ga naar Nieuwsarchief | Terug naar Startpagina

Examen Expo H5 Rozet
Examen Expo H5 Rozet
Geschreven op: maandag 27 januari 2020
Dit artikel is 118 keer bekeken :: Schooljaar 2019 / 2020

Komt dat zien!
Examen expositie beeldend Havo 5 in Rozet!
-te zien vanaf 22-1-2020-

18 leerlingen uit 5 Havo hebben vanaf september 2019
15 lessen (1050 uur) gewerkt aan het beeldend examen.
Het thema voor dit schooljaar was: De verruimde blik.

Inspiratie konden de leerlingen opdoen vanuit de periode van het romaans tot heden, met nadruk op de periode vanaf 1800. 
Kunst, architectuur en vormgeving vanaf het neo-classicisme in de 19de eeuw tot heden. Ook de Renaissance kwam aan de orde.  Het vak KUA gaat dieper in op die kunstgeschiedenis waar de leerlingen later in het jaar schriftelijk examen in moeten doen.

De nadruk in de bv lessen lag op het procesmatig werken; mindmaps maken, schetsen en materiaalonderzoeken. Leerlingen hebben persoonlijk vorm gegeven aan de opdracht door een eigen onderzoek aan te gaan naar wat hun blik heeft verruimd.
De leerlingen hebben dus vooral hun eigen ervaringen, beleving en ideeën als inspiratie gebruikt. Dat resulteerde in prachtige persoonlijke werken die ook ieder hun eigen uitstraling hebben. Kracht, stille dromen, warme herinneringen, verwondering , boosheid, politieke betrokkenheid en speelsheid; het is allemaal te zien.

De maandagmiddag in de toetsweek werd besteed aan het opbouwen van de expositie in Rozet. 

Werken van de volgende leerlingen zijn te zien:
Nousha Arends, Anne Gardien, Isa Matthijsen, Jard Oonk, Clea Ridder, Nina Fock, Antonio Hecke, Fay Maes, Zilver Whistler,  Annemijn Daenen, Quisa van langen, Fabio Angus, Madelief de Lange, Isabeau Mellendijjk, Jason Ruis, Sas Vlogtman en Malin Wissels.
Het werk van Faysal Abdoumi wordt om privacy redenen niet geëxposeerd. 
Zoeken