Laatste Nieuws

Toon alle Artikelen | Ga naar Nieuwsarchief | Terug naar Startpagina

Skikamp 2020
Skikamp 2020
Geschreven op: vrijdag 17 januari 2020
Dit artikel is 326 keer bekeken :: Schooljaar 2019 / 2020

Op de laatste vrijdag van de kerstvakantie vertrokken zo’n 60 bovenbouwleerlingen en een vijftal sportieve docenten met ski-leraren in de dubbeldekkerbus naar het pittoreske Flachau in Oostenrijk.

De reis verliep voorspoedig en de volgende ochtend startten om 10.00 de eerste ski-en snowboard-lessen. Alle leerlingen werden ingedeeld op hun eigen niveau: “absolute beginners”, 0-2 jaar ervaring, gevorderden. Zo kon iedereen op zijn eigen niveau een sportieve prestatie leveren. Enkele leerlingen bleken heuse wintersporttalenten te zijn, mooi om te zien!

Eten en drinken werd keurig verzorgd door het personeel van Jugendgaestehaus Stadler “Zo lekker hebben we nog nooit gegeten op een schoolkamp”, hoorden we dan de volgende dag op de piste.

Hoe zag de ski-reis er verder uit? Na een gezond ontbijt liepen de leerlingen samen met hun ski-leraren naar de piste voor de ochtendlessen. Tijdens de lunch break genoten ze van spaghetti, schnitzel en pommes in een van de restaurantjes. Na het middagprogramma hadden leerlingen vrije tijd om te relaxen op hun kamer en het samen vooral gezellig te hebben.

Er waren ook twee avondactiviteiten: bingo en rodelen. De bingo en vooral de ludieke tegenprestaties bij de valse bingo waren een succes. K3 en de kabouterdans deden het goed.

Dinsdagnacht reden we weer moe en voldaan naar huis. De LO-sectie stond garant voor een goede organisatie: met name Josje & Ties werden dan ook hartelijk bedankt door leerlingen. We kijken terug op een geslaagde, sportieve reis.

Zoeken