Vooropleidingen muziek, muziektheater en theater

ArtEZ vooropleidingen

Montessori College Arnhem werkt samen met ArtEZ , Kunstbedrijf Arnhem en Toneelgroep Oostpool wat betreft vooropleidingen kunstvakonderwijs: muziek, muziektheater en theater. 

Externe Vooropleiding Muziek 

Gezamenlijke vooropleiding van ArtEZ Conservatorium en Kunstbedrijf Arnhem in samenwerking met Beekdal Lyceum, Candea College, Dorenweerd College, Liemers College, Lyceum Elst, Montessori College Arnhem, Olympus College, Stedelijk Gymnasium Arnhem, Thomas a Kempis

Gevoel voor muziek is aangeboren en manifesteert zich vaak al op jonge leeftijd. Als die drang naar musiceren onverminderd blijft, kan een vooropleiding je heel wat voordelen bieden. Oók als je nog helemaal niet zeker weet of je later van muziek je werk wilt maken. Het brengt je alweer veel verder dan een muziekschool en je kunt op een professionele manier kennismaken met muziekonderwijs. En als je daarna kiest voor een studie aan een conservatorium, ben je alvast optimaal voorbereid.

Aansluiting
Veel leerlingen bereiden zich al tijdens hun middelbare schooltijd voor op een studie aan het conservatorium. Meestal doen zij dat op een muziekschool of bij een privédocent. Conservatorium, muziekscholen, muziekdocenten en het voortgezet onderwijs opereren doorgaans onafhankelijk van elkaar, waardoor toekomstige conservatoriumstudenten aansluitproblemen kunnen ondervinden.


Samenwerkingsverband

Kunstbedrijf Arnhem, ArtEZ Conservatorium, Beekdal Lyceum, Candea College, Dorenweerd College, Liemers College, Lyceum Elst, Montessori College Arnhem, Olympus College, Stedelijk Gymnasium Arnhem, Thomas a Kempis, zijn daarom een samenwerkingsverband aangegaan in de vorm van een gezamenlijke externe vooropleiding.


Voorbereiding op muziekstudie

In de vooropleiding krijgen getalenteerde en gemotiveerde jongeren de kans om hun talent te ontwikkelen, te ontdekken wat hun mogelijkheden zijn en zich voor te bereiden op een auditie voor een conservatoriumopleiding. Inschrijving is mogelijk voor zowel Klassieke muziek, Jazz & Pop, Docent Muziek, Muziektherapie, Media Music en Muziektheater. 


Inschrijving

Deelname voor J&P, Klassieke Muziek en MediaMusic staat open voor leerlingen vanaf het tweede of hogere leerjaar(niet eindexamenjaar). Deelname voor Docent Muziek, Muziektherapie en Muziektheater staat open voor leerlingen in latere leerjaren. Na inschrijving ontvangen de kandidaten een oproep voor een toelatingstest in de periode mei-juli. Wie deze test met goed gevolg aflegt, kan in schooljaar 2018-2019 met de vooropleiding beginnen.


Programma

De deelnemende leerlingen krijgen: gezamenlijke theorie en ensemble lessen, workshops, lessen van conservatoriumdocenten, een voorspeelavond en werkdagen op ArtEZ met alle vooropleiding disciplines bij elkaar. De leerlingen houden daarnaast hun eigen (privé) docent voor vocale en instrumentale lessen.


Meer info

Nelleke Verweij
Coördinator Talentontwikkeling
026-3272319/0611262613
nelleke.verweij@kunstbedrijfarnhem.nl

www.artez.nl/opleidingen/externe-vooropleiding

Gezamenlijke Vooropleiding Muziektheater

Gezamenlijke meerjarige externe vooropleiding Muziektheater van ArtEZ Conservatorium en Kunstbedrijf Arnhem in samenwerking met: Beekdal Lyceum, SGA, Lorenz College en Montessori College

Wil je muziek en theater combineren en denk je erover om de bachelor Muziektheater te gaan volgen? Meld je dan aan voor één van onze vooropleidingen.

Bij muziektheater ontmoeten twee disciplines elkaar: muziek en theater. 
Muziek vertelt iets wat theater niet kan en theater verbeeldt iets wat muziek niet kan.
Muziek en theater versterken elkaar en kunnen bij muziektheater niet zonder elkaar.

www.artez.nl/opleidingen/vooropleiding-muziektheater

Voor vragen: nelleke.verweij@kunstbedrijfarnhem.nl

Gezamenlijke Theatervooropleiding OOST

van ArtEZ academie voor Theater, Toneelgroep Oostpool, Kunstbedrijf Arnhem, Onderwijsgroep Quadraam, Arentheem College, ROC Rijn IJssel.

Ben jij tussen de 16 en 22 jaar? Heb jij een diploma op zak of zit je in je eindexamenjaar? Heb jij het plan om auditie te gaan doen op de toneelschool? Dan is de vooropleiding misschien iets voor jou! Een weekendopleiding die je theatergrenzen verlegt en die je hoofd doet overlopen. Bij Theatervooropleiding OOST krijg je, onder leiding van professionals uit het theatervak, lessen in uiteenlopende facetten van het acteren.
Voor meer informatie: www.theatervooropleidingoost.nl

Bijgewerkt 24 januari 2017
Zoeken